Ben jij op zoek naar een deurhor op maat? Bij Horrenconcurrent kun je terecht voor alle soorten horren. Wij verkopen horren voor alle mogelijke tuindeuren, dus als je een specifieke tuindeur hebt, zoals schuifdeuren of openslaande tuindeuren, ook dan kun je bij ons terecht.

Een deurhor op maat biedt vele voordelen. In dit blog kun je lezen wat deze voordelen zijn en uit wat voor verschillende hordeuren je kunt kiezen. 

De voordelen van een hordeur

In de warme zomermaanden is het heerlijk om de ramen en deuren open te zetten. Zo kun je frisse buitenlucht het huis in laten en warme lucht laten ontsnappen. Een groot nadeel is echter dat er insecten als vliegen en muggen het huis in vliegen door de openstaande deuren en ramen. Horren zijn hier de ideale oplossing voor. Als jij dus graag de deur naar de achtertuin open wilt openzetten, zonder last te krijgen van insecten, dan plaats je hier een hordeur.

Hordeuren kun je overal aanschaffen, zoals bij bouwmarkten. In de meeste gevallen moet je deze dan zelf in elkaar zetten en op maat maken. Je kunt echter ook een deurhor op maat bestellen bij een specialist. Deze horren zijn meestal van een hogere kwaliteit, ze zijn steviger, duurzamer en bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast wordt de hordeur dan door een specialist op maat gemaakt. Je weet dan zeker dat de maten kloppen en dat de hordeur kundig vervaardigd is. Bijkomend voordeel is dat de deurhor op maat wordt geleverd. Jij hoeft alleen maar de hordeur te installeren. 

Welke hordeur past bij mijn huis?

Er bestaan verschillende tuindeuren. Je hebt de reguliere opendraaiende tuindeur, maar ook openslaande deuren en natuurlijk schuifdeuren. Voor alle mogelijke tuindeuren bestaan er geschikte hordeuren. De meeste huizen zijn voorzien van een reguliere opendraaiende tuindeur. Is dit ook bij jou het geval? Dan kun je kiezen voor een scharnierende hordeur of een enkele plissé hordeur. 

Heb je openslaande tuindeuren? De opening naar de tuin is dan vrij breed als de tuindeuren geheel geopend zijn. Daarom kun je het best kiezen voor dubbele plissé hordeuren. Als je een schuifdeur naar de achtertuin hebt, dan bepaalt de maximale breedte van de opening voor welke hordeur je het best kunt kiezen. Is de maximale breedte van de schuifdeur minder dan twee meter? Dan volstaat een enkele plissé deurhor op maat. Is de opening breder? Dan moet je kiezen voor dubbele plissé hordeuren

De verschillende hordeuren

De scharnierende hordeur zal iedereen bekend zijn. Deze hordeur oogt en werkt hetzelfde als een reguliere deur; te openen door middel van scharnieren. Je kan dit type hordeur aan de buitenzijde van de deur monteren, maar ook aan de binnenkant. Dit is afhankelijk van de manier waarop de tuindeur opent. De hordeur wordt aan één zijde van het kozijn bevestigd en klemt zich aan de andere zijde door middel van magneten. Als je kiest voor een scharnierende deurhor op maat, dan heb je meerdere opties. Zo kun je kiezen voor een bepaalde kleur, zoals wit, antraciet of crème. Daarnaast heb je ook een keus voor verschillende soorten gaas. Standaard gaas houdt insecten buitenshuis, pollengaas is geschikt voor mensen met hooikoorts en aluminium gaas is een sterk soort gaas dat nog duurzamer is. Zeer geschikt voor mensen met kinderen en/of huisdieren.

Plissé hordeuren werken anders dan de reguliere scharnierende hordeuren. Ten eerste heeft plissé een dubbele werking; het gaas is van een dikker en sterker materiaal. Daarnaast werken plissé hordeuren met geleiders. Ze moet de deuren als het ware dichtschuiven, naar één bepaalde zijde of naar elkaar toe in geval van dubbele plissé deuren. Een groot voordeel van deze hordeuren is dat ze in elke gewenste positie geopend blijven staan. Je kunt de deur een stukje openzetten, met je handenvol door de opening lopen en weer dichtschuiven als je je handen weer vrij hebt. Ze zijn dus zeer gebruiksvriendelijk.

Deurhor op maat kopen

Wil jij een deurhor op maat kopen? Bij Horrenconcurrent kun je alle verschillende hordeuren vinden. Bovendien worden onze producten altijd door ons op maat gemaakt. Het is dan ook belangrijk dat je de maten voor jouw deur goed opmeet. Op onze website kun je een meetinstructie lezen bij elk individueel product. Lees deze goed door! Als iets onduidelijk is en als je vragen hebt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij bieden niet alleen de laagste prijsgarantie, wij willen onze klanten ook optimaal van dienst zijn.

Een deurhor op maat bestellen werkt zeer eenvoudig via onze website. Ga naar jouw product naar wens en vul alle velden in. Wij gaan daarna aan de slag om de hor op maat te maken en bij jou af te leveren. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0522 24 65 95 of mailen naar info@websitetesten.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier