Kan een hordeur in een kunststof kozijn? Dit is een hele logische vraag die veel mensen met kunststof kozijnen hebben. In veel kunststof kozijnen mag namelijk niet geschroefd worden. Je denkt dan automatisch dat er geen hordeur op of in het kozijn geplaatst kan worden. Gelukkig bestaat er wel een mogelijkheid, in dit artikel kun je er alles over lezen.

Welke hordeuren zijn er voor een kunststof kozijn?

Een reguliere hordeur werkt door middel van scharnieren. De opzetstukken voor de scharnieren moeten in dat geval in of op het kozijn geschroefd worden. Er moet dan dus in het kozijn geboord worden. Dit mag niet bij de meeste kunststof kozijnen. De reguliere scharnierende hordeur is dus niet geschikt voor kunststof kozijnen. 

Er bestaan echter ook schuifhordeuren die werken door middel van geleiders. De hordeur wordt dan in een onder- en bovengeleider geplaatst. Deze geleiders worden op een andere manier bevestigd in het kunststof kozijn. 

Hoe wordt een hordeur in een kunststof kozijn geplaatst?

De geleiders voor de schuifhordeur worden door middel van een plakstrip op het kunststof kozijn geplaatst. Deze plakstrip is heel sterk en blijft lang zitten, het gaat namelijk om zogenaamd powertape. De hordeur wordt daarna in deze geleiders geplaatst, waarna je gewoon gebruik kunt maken van de hordeur. Het voordeel van deze plak strips is dus dat er niet geboord hoeft te worden in het kozijn. Het is wel belangrijk om de kozijnen goed schoon te maken voordat de plak strips geplaatst worden, om goede hechting te garanderen. De meeste hordeuren werken door middel van een kliksysteem of magneten om de deur te sluiten. Het sluitsysteem met magneten kan ook met deze powertape worden vastgezet.

Je kunt echter ook kiezen voor plissé hordeuren. Deze hebben veel voordelen, één daarvan is dat de plissé hordeur in elke gewenste positie blijft staan. Het werkt namelijk zonder veerspanning.

Kunststof kozijn? Kies voor een plissé hordeur!

Ben jij op zoek naar een hordeur in een kunststof kozijn? Kies dan voor een plissé hordeur! Deze deuren zijn namelijk geschikt voor dit soort kozijnen, omdat ze door middel van geleiders werken. Deze geleiders kunnen worden geplakt op het kozijn in plaats van geschroefd. 

Een plissé hordeur is bovendien een hele luxe hordeur die perfect bij het kunststof kozijn past. Plissé is een donkere gaassoort, dat insecten buiten houdt. Daarnaast kun je de plissé hordeuren in verschillende kleuren bestellen. Deze kleur kun je dus heel goed aanpassen aan de kleur van jouw kozijnen. 

Plissé hordeuren bestellen bij Horrenconcurrent

Wil jij een geschikte hordeur bestellen voor een kunststof kozijn? Horrenconcurrent helpt je er graag bij! Bij Horrenconcurrent vind je hoogwaardige horren, op maat gemaakt, met de laagste prijsgarantie én met 100% service! Wij bieden twee mogelijkheden aan, namelijk een enkele of een dubbele plissé hordeur. De enkele is geschikt voor een reguliere tuindeur of een schuifpui. Heb je openslaande tuindeuren? Kies dan voor de dubbele plissé hordeur! Deze is voorzien van twee hordeuren die naar elkaar toe dichtgaan. 

Wij begrijpen dat u nog vragen heeft. Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0522 24 65 95 of mailen naar info@websitetesten.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier