Horren bieden bescherming tegen ongewenste gasten, als muggen, wespen en andere insecten. Tegelijkertijd bieden ze verkoeling en verlichting in warme periodes. Wil je een hor voor je deur of raam bestellen? Dan wil je natuurlijk wel dat deze perfect past in de stijl van jouw huis. Maar welke kleuren horrengaas bestaan en allemaal? En uit welke soorten gaas kun je kiezen? Hier geven we in dit blog antwoord op.

Kleuren horprofiel

Een hor (dus niet het gaas) kun je in verscheidene soorten kleuren bestellen. Zo vind je altijd wel een kleur die perfect past bij de rest van je interieur. Wil je een hor kopen, dan heb je de keuze uit diverse RAL kleuren, zoals bijvoorbeeld:

RAL 9001 Crème wit

RAL 9010 Wit

RAL 6009 Donkergroen

RAL 5011 Staalblauw

RAL 6064 Grachtengroen

RAL 8022 Zwartbruin

RAL 8016 Mahonie

RAL 7016 Antraciet

RAL 9016 Verkeerswit

Welke kleuren horrengaas bestaan er?

Zoals je kunt zien heb je een ruime keuze als het gaat om de kleur voor het horprofiel. Helaas heb je wat het horrengaas betreft een beperkte keuze. Je kunt namelijk alleen kiezen voor de kleuren grijs en zwart.

Wat soorten horrengaas bestaan er?

Er bestaat een zeer ruim assortiment aan horrengaas. Van standaard horrengaas tot aan horrengaas dat beschermt tegen huisdieren en knutten. Voor elk doeleinde is er wel een bepaald type gaas verkrijgbaar. We zetten de belangrijkste types gaas voor je op een rijtje.

Standaard horrengaas

Het standaard horrengaas wordt gebruikt in een normale raamhor of deurhor. Het is in vele maten leverbaar; voor elke hor kan een passende maat en kleur geleverd worden. Standaard horrengaas bestaat uit PVC/glasfiber, dit maakt het zeer geschikt voor normale doeleinden. Aangezien standaard horrengaas een type gaas is dat veel gebruikt wordt, is het in veel verschillende maten leverbaar.

Petscreen (huisdieren gaas)

Heb je huisdieren en wil je jouw horrengaas beschermen tegen hun scherpe nagels? Dan is petscreen (ook wel huisdieren gaas genoemd) zeer geschikt. Het is gemaakt van glasfiber en pvc en is daarom een stuk dikker dan het standaard horrengaas. Je kunt er echter nog steeds doorheen kijken, ook al is het zicht iets minder dan bij het standaard horrengaas. Het is zeer functioneel tegen dieren nagels en heeft een uitstekende kwaliteit.

Anti-pollengaas

Heb je last van een pollenallergie, dan is anti-pollengaas voor jou dé oplossing! Dit soort horrengaas is zeer fijnmazig en voorzien van een speciale coating. Dit samen houdt 99% van de graspollen tegen en 92% van andere soorten pollen. Het pollengaas kan tot 300% van zijn eigen gewicht aan pollen absorberen. Het fijnmazige gaas houdt niet alleen pollen buiten de deur, ook al het vliegende ongedierte heeft geen kans meer om je huis binnen te komen.

Horrenconcurrent; voor alle raamhorren en hordeuren

In dit artikel heb je alles kunnen lezen over kleuren horrengaas en wat voor soort horrengaas er allemaal bestaat. Bij Horrenconcurrent kun je alle soorten horren bestellen, zoals hordeuren,  raamhorren, plisséhorren en voorzethorren. Je kunt deze horren bestellen in allerlei soorten, kleuren en maten. Horrenconcurrent biedt je niet alleen veel keus, wij geven ook nog eens de laagste prijsgarantie. Ook vinden wij het heel belangrijk dat onze klanten tevreden zijn. We geven dan ook alle service die wij maar kunnen bieden.

Wil je een voorzethor, een raamhor of een deurhor bij ons bestellen? Maak dan een keus uit een standaard model of een plissé model. Het is in beide gevallen belangrijk om de juiste maten op te geven. Onze horren worden namelijk allen op maat gemaakt. Een duidelijke meetinstructie staat bij het betreffende model beschreven. Heb je hier vragen over? Schroom dan niet om contact op te nemen. Voor de standaard voorzethor kun je uit twee verschillende manieren van montage kiezen: In het kozijn of op het kozijn. Je kunt deze keus het best laten afhangen van de eventuele bestaande zonwering.

De plissé voorzet hor wordt altijd op het kozijn gemonteerd. De profielen van de plissé voorzethor zijn voorgeboord, waardoor plaatsing heel eenvoudig wordt.

Heb je vragen over de voorzethor of één van onze andere producten? Vraag het ons gerust, wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken door te bellen via 0522 24 65 95 of mailen naar info@websitetesten.nl Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website.