Een hor voor het dakraam; bestaat dat? Tijdens de zomermaanden worden meestal slechts enkele of bepaalde deuren en ramen opengezet. Om muggen en vliegen tegen te houden worden er dan horren geplaatst in deze deuren en ramen. Het dakraam of zolderraam wordt niet vaak opengezet, in sommige gevallen omdat de zolder niet vaak gebruikt wordt, maar in andere gevallen omdat een standaard hor niet goed te plaatsen is. Maar wat nu als je slaapt op zolder of als je een werkkamer op de bovenverdieping hebt? Het is toch fijn als je het dakraam kunt openzetten zonder dat er insecten het huis binnen komen? Gelukkig bestaat er een geschikte hor voor het dakraam, in dit blog schenken we hier aandacht aan. 

Hor voor een dakraam; de rolhor

De beste hor voor een dakraam is de zogenaamde rolhor. Eigenlijk is deze hor specifiek bedoeld voor dakramen. Dakramen wijken namelijk af van een normaal raamkozijn. Een normale hor kun je daar niet bevestigen, omdat de raamhor dan naar voren zou hangen. Insecten als vliegen of muggen zouden dan eenvoudig naar binnen kunnen vliegen als het dakraam openstaat. Om dit op te lossen is een rolhor ontwikkeld. Deze zit verborgen in een cassette en de geleiders worden aan weerszijden van het raam gemonteerd. Om het gaas voor het open raam te krijgen, rol je eenvoudigweg de hor naar beneden. De rolhor wordt tussen geleiders vastgehouden waardoor er geen ruimte is voor insecten om tussendoor te komen en de hor goed op zijn plaats blijft. Wil je het raam dichtdoen? Dan schuif je de rol eenvoudig weer op door middel van de spanning van een trekveer. 

Voordelen van een rolhor voor het dakraam

Een hor voor het dakraam geeft de volgende voordelen:

  • Een rolhor wordt geleid, heeft een stevige constructie en is weersbestendig;
  • Het ventileren van de bovenverdieping zorgt ervoor dat er warmte uit huis kan ontsnappen;
  • Insecten kunnen niet naar binnen komen, terwijl jij geniet van frisse lucht;
  • De rolhor kan zowel binnen als buiten geplaatst worden;
  • Eenvoudig te bedienen dankzij een trekkoord, handgrepen.

Hor voor het dakraam bij Horrenconcurrent

Ben jij op zoek naar een hor voor het dakraam? Horrenconcurrent is dé specialist op gebied van horren. Wij bieden een breed scala aan horren aan voor deuren en ramen. Op onze website kun je in de categorie raamhorren een rolhor op maat vinden. Dit is een rolhor van hoge kwaliteit en geschikt voor elk dakraam en draairaam. Onze rolhor wordt alleen geleverd met standaard gaas, dus je kunt geen pollengaas bestellen. De hor voor het dakraam is weersbestendig en kan daarom ook aan de buitenzijde van het kozijn worden bevestigd. Ook als het wat harder waait, dan zal het gaas goed in de geleiders blijven zitten. Wij raden het echter aan om tijdens stormachtig weer niet de hor te gebruiken. Last van insecten zul je tijdens die weersomstandigheden ook niet hebben. 

Alle onderdelen van onze rolhor, zoals de cassette, geleiders en onderlat, zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Daarnaast zijn de geleiders en onderlat voorzien van een borstelafdichting. Dit zorgt ervoor dat het geheel afgesloten is en er geen insecten naar binnen kunnen. Het openen en sluiten van de rolhor gaat zeer eenvoudig en zacht dankzij de softraise technologie. Dus geen schrik van een harde klap door een omhoogschietende rolhor! De maten van de rolhor zijn als volgt:

  • Cassette: 53 mm hoogte x 43 mm diepte;
  • Onderlat: 30 mm hoogte;
  • Geleiders: 30 mm breedte x 23 mm diepte.

Hoe kan je de rolhor op maat bestellen?

Wil jij onze rolhor op maat bestellen? Lees dan eerst goed de instructies onder de beschrijving van het product. Dit is de beste manier om de juiste maten te bestellen. Naast de foto van het product kun je de maten opgeven in breedte en hoogte. Geef ook door in welke kleur je de rolhor wilt bestellen. Daarnaast is het belangrijk om de montage optie aan te geven. Je kunt kiezen uit montage in het kozijn of montage op het kozijn. Als je in het kozijn wilt plaatsen, dan is het is het belangrijk om exacte maten te hebben. Deze manier van plaatsen staat heel strak en netjes, omdat het product een soort onderdeel van het kozijn wordt. Het wordt daardoor dus één geheel. Als het om een kanteldakraam gaat, dan zul je moeten kiezen voor een montage op het kozijn. Op zo’n manier blijft er voldoende ruimte om het raam open te zetten en gebruik te maken van de rolhor. 

Horrenconcurrent levert kwaliteitshorren tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Een bestelling doe je eenvoudig online, wij doen ons best om jouw bestelling zo snel mogelijk bij je thuis te leveren. Wij rekenen geen verzendkosten voor bestellingen in Nederland. 

Heb je vragen over onze rolhor of over andere raamhorren of hordeuren? Zijn er onduidelijkheden wat betreft het opmeten van de kozijnen of wil je meer informatie over een bepaald type gaas? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0522 24 65 95, te mailen naar info@websitetesten.nl of door het contactformulier in te vullen. We helpen je graag!