Ben je op zoek naar een insectenhor voor een raam? Het kan dan nog wel eens een flinke zoektocht zijn om de juiste te vinden, want wat voor soort hor heb je nodig? Er bestaan namelijk meerdere soorten horren voor ramen, bovendien worden er nog wel eens andere termen voor gebruikt. Dit kan nog wel eens voor verwarring zorgen. De keus voor de juiste raamhor hangt af van jouw wensen en van de manier waarop jouw raam of ramen openen. 

In dit blog kun je precies lezen wat voor soort insectenhoren er voor het raam bestaan. Dit geeft jou de mogelijkheid om te bepalen welke hor geschikt is voor jouw raam. 

Insectenhor raam; de verschillende mogelijkheden

Horren zijn hele handige hulpmiddelen om insecten buiten te houden. Er bestaan echter zeer veel verschillende horren. Niet alleen heb je keus uit hordeuren en raamhorren, maar binnen deze categorieën heb je ook nog eens verschillende keuzes. In dit blog gaan we specifiek in op de verschillende raamhorren. Zoek je een insectenhor voor het raam, dan kun je kiezen uit de volgende opties:

  • Een voorzethor; dit kun je zien als een vaste hor die zowel binnen als buiten op het kozijn gemonteerd kan worden;
  • Een inzethor; een inzethor is een hor die in het kozijn geklemd wordt. Het is dus een hor die niet vast gemonteerd wordt aan het kozijn, maar er eenvoudig tussen de kozijn stijlen geplaatst wordt;
  • Een plissé hor; een plissé hor kan als voorzethor of inzethor geleverd worden. Plissé is een hor die voorzien is van geplisseerd gaas.
  • De rolhor; een hor die door middel van geleiders strak langs het raam geleid wordt als het neergelaten wordt. Deze kan zowel binnen als buiten op het kozijn gemonteerd worden. 

Nu weet je wat voor soort insectenhorren er voor het raam bestaan, maar om een keus kunnen  maken is het belangrijk om te weten welke soort geschikt is voor jouw raam. Dat hangt af van de manier waarop jouw ramen openen. 

Voorzethor voor het raam

Een voorzet hor is geschikt voor ramen die naar buiten en naar binnen toe opendraaien. Ze worden echter meestal gebruikt voor naar buiten opendraaiende ramen. Het maakt niet uit hoe het raam opent, ook voor ramen met scharnieren zijn voorzethorren geschikt. 

Voorzethorren hebben een dun profiel, hierdoor zijn ze goed te combineren met reeds bestaande raamdecoratie. Je kunt dan denken aan rolgordijnen of luxaflex. Als je naar buiten toe draaiende ramen hebt en je kiest voor een voorzethor aan de binnenkant, dan moet een traditionele uitzetijzer altijd vervangen worden. Er moet dan een telescoop-uitzetter geplaatst worden. Een voorzethor kan aan de binnenkant van een kozijn, maar ook aan de buitenkant worden gemonteerd. Dit hangt natuurlijk af van de manier waarop het raam opendraait. Een voorzethor is daarom goed bestand tegen alle weersomstandigheden. 

Ervaar de voordelen van het hebben van een plissé hordeur of raamhor.

Altijd frisse lucht in huis zonder te moeten vechten tegen insecten!

Wat is een inzethor?

Een inzethor kun je zien als een soort mobiele hor. Je kunt de hor plaatsen wanneer het nodig is en weer wegnemen wanneer de insecten verdwenen zijn. Inzethorren worden in het kozijn geklemd zonder dat er schroeven nodig zijn. Je hoeft dus niet te boren in het kozijn. Daarnaast is het belangrijk om te melden dat inzethorren het meest geschikt zijn voor draai-kiepramen. Kies je voor een inzethor, dan is het belangrijk om de maten zeer goed te meten. De hor moet namelijk exact in het kozijn passen en worden daarom precies op maat gemaakt. Ook inzethorren zijn gemaakt zodat ze tegen alle weersomstandigheden bestendig zijn. 

Een insectenhor voor het dakraam

Heb je een insectenhor voor een dakraam nodig? Dan moet je op zoek gaan naar een rolhor. Een dakraam loopt namelijk meestal schuin en het heeft daarom een andere constructie. Het is daardoor nodig om het gaas van de hor de leiden. Hierdoor blijft de hor goed op zijn plaats waardoor er geen insecten binnen kunnen komen. Een rolhor is voorzien van een cassette, geleiders, onderlat en natuurlijk gaas. Daarnaast worden de geleiders en onderlat voorzien van een borstelafdichting. Dit zorgt ervoor dat kleine insecten niet naar binnen kunnen. 

Je kunt een rolhor ook gebruiken voor een draairaam. Een rolhor wordt geleverd met handgrepen en/of trekkoord. Een goede rolhor heeft een systeem waardoor het ophalen van de hor zachtjes verloopt zonder een harde klap te geven. Het maakt niet uit of je dakraam of draairaam naar binnen of buiten toe opent, een rolhor kan namelijk aan de binnen en buitkant van een kozijn geplaatst worden. 

Een Insectenhor voor het raam kopen

Wij hopen dat deze informatie je helpt om de juiste insectenhor voor jouw raam te vinden. Horrenconcurrent heeft voor elk raam een geschikte hor in het assortiment. Kijk eens rustig rond in ons aanbod raamhorren en maak jouw keus. Wij maken de hor geheel op maat voor jou en leveren het zo snel mogelijk bij je thuis af. Het opmeten van de maten is heel belangrijk, lees daarom onze instructies bij de producten goed door. Als iets onduidelijk is, schroom dan niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken door te bellen via 0522 24 65 95 of mailen naar  info@websitetesten.nl Je kunt ook ons contactformulier invullen voor vragen.