Een rolhor of inzethor; weet jij niet zo goed welke je moet kiezen voor jouw raam? Een hor gebruik je om ongedierte als muggen, wespen en vliegen buiten het huis te houden, terwijl je de deuren en ramen gewoon open kunt zetten. Zo kan er frisse lucht het huis in en warme lucht het huis uit. Een raamhor is dus geen overbodige luxe in de zomermaanden. Als je op zoek gaat naar raamhorren, dan zul je zien dat er verschillende mogelijkheden zijn. Zo kun je kiezen voor een voorzethor, maar ook een rolhor of inzethor. 

Om te kunnen bepalen welke het meest geschikt is voor jou, is het belangrijk om goed te weten wat de verschillende horren precies zijn. 

Wat is een rolhor?

Een rolhor kun je zien als een rolgordijn, maar dan laat je gaas voor het raam zakken. Het gaas van de rolhor komt uit een cassette en zakt door geleiders langs het raam als je het naar beneden laat zakken. Dit geeft het voordeel dat het geheel zeer goed is afgesloten. Er kan dus geen enkel insect door het raam naar binnen komen. Een rolhor wordt met cassette en geleiders op het of in het kozijn gemonteerd. 

Wat is een inzethor?

Een inzethor is een raamhor die je in het kozijn kunt plaatsen wanneer je dat nodig acht. Dus als jij het raam openzet, dan plaats je een inzethor in het kozijn om insecten te weren. Het gaat dus om een raamhor die je heel gemakkelijk plaatst en als het nodig is weer weghaalt. Er zijn geen schroeven nodig bij dit soort horren en er hoeft daarom ook niet in het kozijn geboord te worden. 

Welke moet ik kiezen; een rolhor of inzethor?

Een rolhor en inzethor zijn beiden evengoed geschikt om insecten buitenshuis te houden. De keus die je moet maken hangt af van het soort raam dat je hebt. Een rolhor is het meest geschikt voor dakramen en draairamen. Dakramen lopen namelijk schuin, een hor heeft daarom geleiders nodig om deze op zijn plaats te houden. Is jouw huis voorzien van draai-kiepramen? Dan kun je beter kiezen voor een inzethor. 

Horrenconcurrent; voor alle hordeuren en raamhorren

Wil jij een rolhor of inzethor kopen? Kijk dan eens in het assortiment van Horrenconcurrent! Bij ons vind je hoogwaardige horren, geheel op maat gemaakt voor jou, met de laagste prijsgarantie en met 100% service.

Horrenconcurrent biedt meerdere inzethorren aan met verschillende diktes (18 mm, 33 mm en 41 mm). Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor een mooie plissé inzethor.

Natuurlijk hebben wij ook een mooie rolhor in ons assortiment. Deze is geheel uitgevoerd in hoogwaardig aluminium. De geleiders zijn bovendien voorzien van een borstelafdichting. Muggen en vliegen hebben zo geen enkele kans om het huis in te komen. De raamrolhor is bestand tegen alle weersomstandigheden en het is bovendien voorzien van softraise technologie. De hor schiet niet omhoog, maar opent en sluit zonder veel moeite en geluid. 

Heb jij interesse in één van deze producten? Via de website kun je ze eenvoudig bestellen. Meet de maten exact op, vul alle velden in en plaats je bestelling. Wij gaan dan aan de slag om jouw raamhor op maat te maken. Hierna leveren wij je bestelling gratis bij je thuis! Als je vragen hebt, bijvoorbeeld hoe je de maten moet meten, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0522 24 65 95 of mailen naar info@websitetesten.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.