Wil je zelf een schuifhordeur maken? Een hordeur werkt perfect om frisse lucht in huis te krijgen maar insecten buiten te houden. Je zou ervoor kunnen kiezen om zelf een schuifhordeur te maken. Bij verschillende bouwmarkten kun je allerlei horren in bouwpakketten kopen. Van scharnierende hordeuren, plissé raamhorren tot de rolhor. 

In dit artikel kun je lezen hoe je zelf een schuifhordeur kunt maken. Daarbij is het belangrijk om te bepalen of je de hordeur in het kozijn of op het kozijn wilt plaatsen. Je hebt namelijk ander materiaal nodig voor beide bevestigingsmethoden. 

Plaatsing in of op het kozijn

Plaatsing in het kozijn zorgt voor het mooiste resultaat. De schuifdeur valt dan als het ware weg in het kozijn. Je kunt echter ook kiezen voor op het kozijn als dat beter uitkomt. Als eerste zul je de maten moeten inmeten. Kies je voor plaatsing op het kozijn, dat meet je de binnenste maten (hoogte en breedte) van het kozijn. Voor montering in het kozijn neem je dezelfde maten, maar daar trek je 4 cm van af. 

De schuifhordeur maken

De schuifhordeur maak je door eerst de profielen voor het frame op maat te zagen. De bijgeleverde hoekstukken bevestig je daarna aan de profielen. 

Nu neem je het gaas en dit leg je over het gehele frame. Neem de inrolpees en duw daarmee het gaas in het profiel. Je kunt het best het gaas eerst in de lengte straktrekken en daarna in de breedte. De pees zit nu vast in het profiel, maak gebruik van een hobby mes om de pees op maat af te snijden. Ook het overtollige gaas snij je af met het hobby mes. Om te zorgen dat het gaas niet scheurt kun je het best gebruik maken van een metalen liniaal of waterpas. 

Monteer de geleiders

De meeste schuifdeuren werken door middel van geleiders. Ga je een schuifhordeur maken? Dan zul je dus ook geleiders moeten plaatsen in of op het kozijn. Zorg ervoor dat de boven- en ondergeleider op gelijke hoogte met elkaar geplaatst worden. Het is dus belangrijk om de gaatjes voor de schroeven goed af te meten en in te boren. Schroef daarna de geleiders vast op het kozijn. 

Sommige geleiders worden geleverd met handige plak strips, dat geldt vooral voor de ondergeleider. Boren in het kozijn is dat niet nodig. 

De schuifhordeur plaatsen

Plaats de schuifhordeur eerst in de bovengeleider van de hordeur, daarna in de ondergeleider. 

Zet de handgreep op de hordeur

Sommige schuifhordeuren hebben een geïntegreerde handgreep in het sluitsysteem, andere moeten nog voorzien worden van een handgreep. Monteer deze indien nodig. De sluiting van een hordeur werk door middel van een magneet of een kliksyteem. Monteer deze aan de andere zijde van de tuindeur of schuifdeur. 

Een schuifhordeur kopen

Je kunt zelf een schuifhordeur maken, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een schuifhordeur op maat te kopen. Je hoeft dan zelf niet aan de slag om de gehele deur in elkaar te zetten. De hordeur wordt dan gewoon op maar bij je thuisbezorgd. Alles wat je hoeft te doen is de maten inmeten, de hordeur plaatsen en natuurlijk een mooie hordeur uitzoeken. Hordeuren die op maat gemaakt worden zijn vaak kwalitatief beter dan de bouwpakketten die je bij een bouwmarkt koopt.

Horrenconcurrent; voor alle raamhorren en hordeuren

Ben jij op zoek naar een hoogwaardige schuifhordeur? Kijk dan eens in het assortiment van Horrenconcurrent! Bij ons kun je namelijk hele mooie plissé hordeuren vinden, dit zijn schuifdeuren die werken door middel van geleiders. Plissé is bovendien een zeer luxe systeem. Het donkere gaas houdt de insecten tegen, Je kunt onze plissé hordeuren voor alle mogelijke tuindeuren en schuifpuien gebruiken. Voor een reguliere enkele tuindeur of schuifpui is de enkele plissé hordeur geschikt. Heb je openslaande tuindeuren of een dubbele schuifpui? Dan kun je het best kiezen voor de dubbele plissé hordeur. Dit zijn 2 plissé deuren die naar elkaar toe dicht schuiven en doormiddel van een magneet strip aan elkaar plakken. 

Al onze horren worden op maat gemaakt, het is daarom belangrijk dat je de maten voor de hordeur goed inmeet. Op onze website staat daarom bij elk afzonderlijk product een meetinstructie. Heb je hier vragen over of heb je er moeite mee? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je graag!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0522 24 65 95 of mailen naar info@websitetesten.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier