Een zonwerende hor; ben je daar naar op zoek? In de zomer is het heerlijk om ramen en deuren open te houden. Een groot nadeel daarvan is echter dat er aan het eind van de dag tientallen insecten zoals vliegen en muggen in huis zitten. Een hor (laten) monteren voor deuren en ramen is een goede oplossing om dit probleem tegen te gaan. Maar wat voor verschillende horren bestaan er eigenlijk? En bestaat er ook een zonwerende hor? In dit blog kun je er alles over lezen. 

Ervaar de voordelen van het hebben van een plissé hordeur of raamhor.

Altijd frisse lucht in huis zonder te moeten vechten tegen insecten!

Wat voor soorten horren bestaan er?

Je kunt tegenwoordig voor alle mogelijke ramen en deuren een geschikte hor aanschaffen. Hierdoor zijn er veel verschillende soorten horren op de markt. Horren worden onder andere onderverdeeld in raamhorren en deurhorren. Daarnaast kunnen horren speciaal op maat worden gemaakt, kun je kiezen voor een inklemhor en heb je de keus uit verschillende gaastypen. Zo kun je kiezen voor standaard gaas, dit houdt alle beestjes uit je huis, maar er bestaan ook speciale gaassoorten zoals Petscreen gaas dit is bestand tegen het krassen met de nagels op de hordeur door jouw huisdier. Pollengaas is een hele goede keus als je in de zomer last hebt van hooikoorts. Je kunt dan gewoon de deuren en ramen openhouden, het gaas van de horren houdt dan alle pollen buiten huis.

Bestaat er ook een zonwerende hor?

Handig zo’n hor om insecten tegen te houden, maar nu schijnt de zon naar binnen! De hamvraag in deze is; bestaat er ook een zonwerende hor? Het antwoord is nee.

Op gebied van horren is de plissé hor één van de laatste uitvindingen, vanwege zijn voordelen is dit type hor zeer populair. De plissé hor is een Japanse uitvinding. Het gaas van de hor kan eenvoudig in- en uitvouwen. Als je wilt kiezen voor een hor met een luxe uitstraling, dan is plissé de beste keus. Een plissé hordeur is heel eenvoudig te bedienen, dus ook voor kinderen.  

Waarom kiezen voor een Plissé hor?

Ben je op zoek naar hordeuren of horren voor de ramen? Een zonwerende hor of plissé hor is dan een zeer goede keus. De voordelen van horren hebben we even op een rijtje gezet: 

Houdt insecten uit huis

De voornaamste reden om een hor te plaatsen is om insecten buitenshuis te houden. Hierdoor kun je genieten van frisse lucht in huis zonder last te hebben van vliegen of muggen.  

Een eenvoudige en veilige bediening 

Een plissé hordeur is zeer eenvoudig te bedienen en bovendien veilig voor mensen die slecht ter been zijn. De geleider aan de onderkant van de hordeur is namelijk slechts 3 mm hoog. Hierdoor is er geen opstap en kunnen rollators en rolstoelen er makkelijk over heen komen. 

Hor kopen bij Horrenconcurrent

Opzoek naar een hor? Kijk dan eens in het assortiment van Horrenconcurrent! Wij bieden vier opties aan op gebied van plissé horren; een enkele plissé hordeur, een dubbele plisséhordeur, een plissé voorzethor en een plissé inzet raamhor.

Maak je keus en geef duidelijk aan in welke maat je de hor nodig hebt. Je kunt alles eenvoudig online bij ons regelen. Bij jouw keus staan instructies vermeld hoe je de maten voor de hor moet opmeten. Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden, neem dan contact met ons op. Dat kun je doen door te bellen naar 0522 24 65 95 of te mailen naar info@websitetesten.nl Je kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.