Ben je van plan een hor voor een raam te plaatsen? De grootste reden die je daarvoor hebt is waarschijnlijk om ongedierte zoals vliegen of insecten tegen te houden. Horren bieden echter nog veel meer voordelen. Reden genoeg om op zoek te gaan naar een geschikte hordeur of raamhor. In dit blog kun je lezen wat het voordeel is van een hor voor het raam en wat de verschillende mogelijkheden zijn. 

Ervaar de voordelen van het hebben van een plissé hordeur of raamhor.

Altijd frisse lucht in huis zonder te moeten vechten tegen insecten!

Voordeel van een hor voor het raam

Ventilatie is één van de belangrijkste redenen waarom mensen een hor voor het raam plaatsen. Een hor voor het raam geeft je het voordeel dat je in de zomer gewoon het raam kan laten openstaan. Zodoende zorg je voor goede ventilatie in huis. Dit is namelijk erg belangrijk, het zorgt niet alleen voor meer slaapcomfort, het is ook nog eens goed voor de gezondheid om te slapen in frisse lucht. Na een warme dag is het heerlijk om deuren en ramen open te zetten, dit levert echter een probleem op: Insecten. 

Geen nare insecten in huis

Het buiten houden van insecten is waar horren voor bedoeld zijn. Gedurende de dag komen vooral vliegen in huis die op zoek zijn naar voeding. Dat levert een hoop irritatie op tijdens het koken of eten. Die plakstrips die vliegen moeten vangen zijn niet erg appetijtelijk om naar te kijken en bovendien zijn ze erg dieronvriendelijk. Door middel van een hor houd je vliegen buitenshuis; ze irriteren je niet, gaan niet op je eten zitten en je hoeft ze niet dood te slaan.

In de avonduren is het heerlijk om ramen en deuren open te zetten om het huis te laten afkoelen, maar zonder een hor voor het raam komen er muggen binnen. Muggen worden in de avonduren actief, gaan dan op zoek naar bloed en komen daarom jouw huis in. Wil je niet de hele nacht wakker liggen omdat er een zoemende mug om je hoofd vliegt? Zet dan een hor voor jouw raam of deur! 

Geschikt voor hooikoortspatiënten

Veel mensen houden van de zomer, maar sommigen krijgen juist problemen in de zomermaanden. Voor hooikoortspatiënten kan de zomer heel zwaar zijn. Buiten krijgen ze veel last van pollen die in de lucht zweven, waardoor ze problemen krijgen met hun luchtwegen. Dit zorgt ervoor dat mensen die last hebben van hooikoorts gedurende de zomermaanden veel binnen zitten. Een nadeel daarbij is ook nog eens dat ze geen ramen of deuren kunnen openzetten, want dan komen de pollen ook het huis in.

Tegenwoordig bestaat er echter een bepaald horrengaas dat pollen tegenhoudt. Dit gaas is zo fijn dat stuifmeel pollen er niet doorheen kunnen komen. Heb je last van andere allergieën, zoals voor bepaalde fijne stofdeeltjes? Daar helpt dit gaas ook tegen. Dus als je vlak naast een weg woont of in de buurt van industrie, dan kan pollengaas ook helpen. 

Hor voor het raam; de mogelijkheden

Op gebied van raamhorren zijn er veel verschillende mogelijkheden. In principe zijn er meerdere manieren waarop raamhorren op het kozijn geplaatst kunnen worden; door middel van een voorzethor, rolhor of een inzethor. Het verschil tussen deze is als volgt te verklaren; een voorzethor en rolhor worden op het kozijn gemonteerd. Deze zijn echter minder geschikt voor kantelramen. Daar zijn de inzethorren voor bedoeld, deze worden in het kozijn zelf geplaatst om insecten tegen te houden.

Daarnaast kun je kiezen voor verschillende opties wat het gaas betreft. Je kunt kiezen voor standaard gaas, maar als je een pollenallergie hebt, kies dan voor speciaal gaas dat pollen tegenhoudt. Er bestaan ook plissé raamhorren en er bestaan zelfs rolhorren voor het raam. Deze zijn uitermate geschikt voor dakramen en naar buiten draaiende ramen en worden geleverd in een stevige cassette. Zodoende zijn deze rolhorren weersbestendig.

Raamhorren bij Horrenconcurrent

Ben je overtuigd geraakt door het voordeel van een hor voor het raam? Kijk dan eens in het assortiment van Horrenconcurrent. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan op gebied van raamhorren. Voor elk raam kun je bij ons een geschikte hor vinden. Klik op de hor die je wenst en geef je keuzes op gebied van lengte, breedte, kleur enzovoort aan. Voor het correct opmeten van het kozijn staan er instructies bij elk product aangegeven. 

Je kunt bij ons alles eenvoudig online regelen. Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt dat doen door ons contactformulier in te vullen, maar je mag ons natuurlijk ook bellen op 0522 24 65 95 of mailen naar info@websitetesten.nl We helpen je graag!